Sahara - Reisverslag uit Merzouga, Marokko van RudyenWieki Leussen - WaarBenJij.nu Sahara - Reisverslag uit Merzouga, Marokko van RudyenWieki Leussen - WaarBenJij.nu

Sahara

Door: Rudy en Wieki

Blijf op de hoogte en volg RudyenWieki

18 April 2012 | Marokko, Merzouga

Wij zitten nu in Merzouga, in het zuiden in de Sahara. Met veel zandduinen. Een beetje wind er bij en de zandkorrels waaien om je oren. Maar wel erg mooi. En heerlijke temperatuur. De dromedarissen zijn hier veel aanwezig, maar we gaan maar geen dromedarissentoer maken. Gaat erg langzaam en verveelt snel denken we.
Nu lekker warm dus hier in de woestijn, maar over het algemeen waait hier in Marokko tot nu toe een koude wind. Gisteravond voor de eerste keer lekker op terrasje van de camping buiten gegeten.
Na dit zuidelijkste punt voor ons gaan we nu weer naar het noorden en wel richtinbg Fes. Maar dsat kjost osn wel een paar dagen gezien de afstand en we moeten het Atlasgebergte over. Meer dan 2000 meter hoog en mogelijk weer sneeuw daar.
We blijven ons verbazen over de verschillen (in welstand, maar ook natuur) hier. Hoe kunnen al die mensen die in de woestijn of woestijnachtige omgeving wonen en werken, hier overleven is de vraag. Waraom trekken ze niet weg, wat houdt ze tegen. Waarom zoveel gesluierde vrouwen, houdt dat de ontwikkeling misschien tegen? En die dubbele moraal hier, daar komen we nig wel op terug.
groetjes\

• 18 April 2012 - 14:53

Sabine:

Klinkt allemaal als veel zand, indrukken en ervaringen! Goede reis!
    xxxx